La Bêtise on St-Hubert and Bellechasse is nothing if not distinctive. A tapas bar combining top quality Asian fusion cooking with Quebecois comfort food, this restaurant was going to have a unique vibe even before it was decorated in the style of a Western saloon, complete with chairs covered in cow-hide. Marie Bilodeau shares how it all started.
“We opened in August 2010. The four of us were all working in different Asian restaurants. Our chef cooked at two different Japanese restaurants. We’d all done grad studies in business or law so we had the urge to start something of our own.” Since the four friends were based in the Rosemont–Petite-Patrie area, it seemed lika a logical place to start. “There’s not much hype in this neighbourhood yet, but it is up and coming and we see ourselves as part of that,” Marie explains. “More and more people are going out here, staying in their own neighbourhood rather than leaving to socialize. New bars and cafes have opened since we’ve been here. We refer people to one another so it builds a sense of community. We’ve built a connection with our clientele and the neighbourhood.”
Soupe du jour
Salade du chef
Concombres épicés
Frites de pommes de terre douces
Shooter d’huître servi avec téquila citron et clamato
Bouchées de poulet avec mayo à l’érable
Poutine Général Tao
Mini Burgers
Guacamole servie avec croustilles
Guacamole servie avec croustilles
Cuisses de grenouille au beurre et à l’ail
Grilled Cheese Bêtise
(saumon fumé et pomme)
Ceviche de moules
Bouchées bouche‐bée au crabe
Gratin de champignons
(paris, portobello, enoki)
Pork belly caramélisé à la sauce kimchee
Salade de pieuvres marinées
Fish Tacos avec mayo wasabi
Crevettes katsu tempura
Mac n Cheese Cochon
(chorizo, cheddar, œuf de caille)
Calmars frits
Raviolis à l’agneau et gingembre
Tartare de saumon classique Bêtise
Boeuf Tataki de Filet Mignon
Poutine de Filet Mignon
Tartare de saumon à l’huile de truffe
Mac n Cheese au canard effiloché
Tartare de Boeuf BBB
(Boeuf, Bacon, Basilic)
Huîtres fraîches
Carré d’agneau grillé
(suggestion de 4 personnes)
La Totale : Les 3 dégustations 160$ = (40$x4)
Le roi de la mer
Tartare de saumon
Bouchées de crabe
Ceviche de moules
Salade de pieuvres
Crevettes tempura
La Bête‐Tease
Mini Burgers
Poutine Général Tao
Raviolis à l’agneau et gingembre
Pork belly sauce kimchee
Steak d’entrecôte 16oz
Les Mignardises
Bueno frit
Dessert du moment
Crème brûlée ‐ saveur du moment
Shooters de chocolat Bêtise (4)
Soupe du jour
Salade du chef
Salade de wakame et pieuvres marinées
Bouchées bouche-bée au crabe
Tartare de saumon classique Bêtise
Tataki de boeuf servi avec sauce ponzu, échalottes et caviar
Salade de poulette frisée
Poulet en lanières, salade frisée, avocat, tomates, oignons rouges, carottes frites
Poutine Général Tao
Frites, fromage en grains et morceaux de poulet panés avec une sauce Général Tao
Portobello burger (végétarien) - servi avec frites
Portobello grillé, tomates, laitue, carottes frites et mayonnaise épicée
Phat-Burger - servi avec frites
Boulette de bœuf haché, cheddar, oignons et champignons, laitue, tomates, carottes frites,
caviar et mayonnaise épicée
Tartare de saumon - servi avec frites
Tartare de saumon, tempura et tomates sur lit d’avocat, nappé d’une sauce teriyaki aux agrumes
Poutine de Filet Mignon
Frites, fromage en grains, filet mignon, champignons et oignons avec une sauce demi‐glace
Tartare de Boeuf BBB (Boeuf, Bacon, Basilic) - servi avec frites
Filet mignon, tomates, oignons rouges, basilic thaï, mayonnaise maison et bacon
Steak Ambulance - servi avec frites
(Extra 13$ pour la table d’hôte)
Steak d’entrecôte 16oz AAA, sauce poivrée, oignons et champignons poêlés
Crème brûlée - saveur du moment
Bueno frit avec crème glacée à la vanille et liqueur d’Amarula
Dessert du moment
boisson
Carte des vins
Drinks et Cocktails
bieres, bulles et scotchs
1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 |
Amazing food for reasonable prices! Nice atmosphere!
Service de reservations pourrie
Think your friends might be familiar with this business? Ask your friends on Facebook to see what they think.
Here, the fries are replaced with tater tots and everything else is replaced with pieces of lobster, bacon and a poutine sauce... also à la lobster. Get the picture?
View this Smart ListA Vietnamese poutine? You bet! House fries, cheese curds, bean sprouts, onions, Thai basil, beef meatballs and a Vietnamese soup-based sauce from chef Hong Phat.
View this Smart ListUnder the guidance of chef Phat Hong, La Bêtise offers savoury and comforting tapas dishes. Guests can sample a variety of plates made with fresh and unusual flavours and an Asian touch. The menu offers numerous options: a tasting menu, à la carte, table d’hôte, and more. The wine list includes a diverse selection that pairs nicely with menu items, and eccentric cocktails are available as well. The ambiance is stylish and friendly.
View this Smart List